• fietsenstalling fietsenpakhuis vinkenstraat 46 zaandam johan krol steven brunsmann nunc architecten

    fietsenstalling fietsenpakhuis vinkenstraat 46 zaandam johan krol steven brunsmann nunc architecten

  • fietsenstalling fietsenpakhuis vinkenstraat 46 zaandam zaanstad inverdan johan krol steven brunsmann nunc architecten

    fietsenstalling fietsenpakhuis vinkenstraat 46 zaandam zaanstad inverdan johan krol steven brunsmann nunc architecten

  • fietsenstalling fietsenpakhuis vinkenstraat 46 zaandam zaanstad inverdan johan krol steven brunsmann nunc architecten

    fietsenstalling fietsenpakhuis vinkenstraat 46 zaandam zaanstad inverdan johan krol steven brunsmann nunc architecten

  • fietsenstalling fietsenpakhuis vinkenstraat 46 zaandam zaanstad inverdan johan krol steven brunsmann nunc architecten

    fietsenstalling fietsenpakhuis vinkenstraat 46 zaandam zaanstad inverdan johan krol steven brunsmann nunc architecten

  • fietsenstalling fietsenpakhuis vinkenstraat 46 zaandam zaanstad inverdan johan krol steven brunsmann nunc architecten

    fietsenstalling fietsenpakhuis vinkenstraat 46 zaandam zaanstad inverdan johan krol steven brunsmann nunc architecten

  • fietsenstalling fietsenpakhuis vinkenstraat 46 zaandam zaanstad inverdan johan krol steven brunsmann nunc architecten

    fietsenstalling fietsenpakhuis vinkenstraat 46 zaandam zaanstad inverdan johan krol steven brunsmann nunc architecten

  • fietsenstalling fietsenpakhuis vinkenstraat 46 zaandam zaanstad inverdan johan krol steven brunsmann nunc architecten

    fietsenstalling fietsenpakhuis vinkenstraat 46 zaandam zaanstad inverdan johan krol steven brunsmann nunc architecten

Zaans fietsenpakhuis; Bouwvoorbereiding

Na de selectie van ons ontwerp voor de stallingsruimte voor 700 rijwielen, is er hard doorgewerkt om het gebouw aanbestedingsrijp te maken. Om de openingsdatum van 1 juni 2011 te halen is gekozen om alleen de fietsenstalling te maken en niet te kiezen voor een combinatie met woningbouw. Het bestek is vervaardigd en aannemer Lokhorst uit Beverwijk is geselecteerd. Het ontwerp is in de kern gelijk gebleven aan ons voorontwerp. De voorgevel, zijgevels en vloer worden in baksteen uitgevoerd zodat het gebouw als uitbreiding van de stedelijke ruimte functioneert. De voorgevel is grotendeels van glas; het moet een licht gebouw worden en de stallingsactiviteit is zo van buitenaf goed zichtbaar. Ook de achtergevel wordt translucent uitgevoerd. Vooruitlopend op eventuele ontwikkelingen op het terrein achter de fietsenstalling kan het gebouw hier eenvoudig uitgebreid worden.