Selecteer een pagina

DE KULE

Voor woningbouwvereniging Beter Wonen uit Hippolytushoef heeft nunc 19 levensloopbestendige appartementen in Den Oever ontworpen. Alle woningen zijn aanpasbaar en rolstoeltoegankelijk. Het gebouw bestaat uit twee volumes rond een collectieve tuin. Door het plooien van het dak past het volume zich aan in hoogte aan de bestaande woningen in de directe omgeving. De gevels worden opgebouwd uit hout en leisteen, natuurlijke materialen zoals die al in het oude dorp voorkomen. De gevouwen kapvorm is geïnspireerd op de boerderijen in de omgeving en vormt tegelijkertijd een herkenbaar en markant gebouw van nu.

DETAILS

Opdrachtgever Beter Wonen, Hippolytushoef

Programma 19 levensloopbestendige woningen

Locatie De Kule, Den Oever

Jaar 2009

 

Pin It on Pinterest

Share This