Selecteer een pagina

ROSMOLENSTRAAT

Aan de Rosmolenstraat in Zaandam wonen Jaap Landsaat en zijn gezin al jaren naar volle tevredenheid. Op dezelfde plaats als zijn oude woning -voorheen de bakkerij van zijn grootouders- hebben we een nieuwe woning ontworpen. In dit nieuwe woonhuis zijn voorzieningen getroffen zodat het volume later eenvoudig tot twee kleinere woningen is om te bouwen.

Stedenbouwkundig beëindigt het pand een lange straatwand van eengezinswoningen èn sluit het losse volume van de woning aan op de vrijstaande huizen aan de Heijermanstraat en de twee scholen aan de voorzijde. Ook architectonisch sluit het gebouw aan bij de rijk gedetailleerde bakstenen buur-scholen. De gelaagde gevel met de Bemmels blauwe baksteen en schuivende panelen met houten lamellen vormt een contrast met de lichte houtskeletopbouw aan de binnenzijde. De zichtbare vloerbalken en de geïntegreerde open haard zorgen voor een comfortabel en warm interieur. De inrichting is – what else?- Zuiver ©

 

DETAILS

Opdrachtgever Familie Landsaat

Programma Dubbel woonhuis

Locatie Rosmolenstraat, Zaandam

Aanemer Kenza Bouw

Jaar 2014

Pin It on Pinterest

Share This